Gastheerschap
Organisatiebureau

 

Evenementen

Om een gemeente, streek, organisatie of project te promoten, zijn evenementen essentieel. Het naar buiten treden met een attractief programma heeft goede pr-waarde. Het organiseren, coördineren en faciliteren van een evenement dient professioneel en aan de hand van draaiboeken te gebeuren. Iedere activiteit kan op dezelfde manier begeleid worden, of het nu om een opening of een meerdaagse evenement gaat.
Ik heb ervaring met zowel grote als kleinschalige events. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het (mede)organiseren van de Bevrijdingsparade 5 mei, Kasteeldag Diepenheim, Opening Toeristisch Seizoen, presentaties van magazines/uitgaven/projecten.

Arrangementen

Naast evenementen zijn arrangementen belangrijk voor promotiecampagnes. Het koppelen van bepaalde activiteiten aan producten en diensten van ondernemingen biedt veelal een verrassend aanbod met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ondernemers komen daardoor in contact met zaken die voor hen nieuw zijn en extra inkomsten genereren en de toerist kan ermee verleid worden. Actuele trends lopen vaak als een rode draad door arrangementen heen. Thema’s rondom streekproducten, beeldende verhalen, gezondheid, duurzaam, actief, culinair en innovatief doen het momenteel erg goed. Voorbeelden van arrangementen zijn: Op de fiets met de Oranjes, Wining & dining, meerdaagse arrangementen in relatie met evenementen, zoals Fiets-4-daagsen.

Gastheerschap

Om de toerist goed te ontvangen, dient het gastheerschap in orde te zijn. De ontvangst, informatievoorziening, productontwikkeling en promotie (plus aftersales) vormen samen dit proces. Als een van de diensten ontbreekt of niet functioneert, dan faalt het gastheerschap. Dat geldt niet alleen voor een toeristische gemeente of streek. Ook bij een organisatie is gastheerschap uitermate belangrijk. Bewegwijzering, parkeermogelijkheden, toegankelijkheid van de website, ontvangst ter plekke, informatie omtrent producten zijn enkele voorbeelden die een grote rol spelen bij de profilering van een bedrijf of instelling. Over trainingen inzake gastheerschap heb ik een adviesrapport geschreven. Tevens geef ik gastcolleges voor studenten om het gastheerschap onder de aandacht te brengen.


Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over de gastheerschap vul dan het onderstaande formulier in

Uw naam*

Uw email*

Onderwerp

Uw bericht*

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

lianneOrganisatiebureau